Monday 25 July 2011

Ilusa elu l6pp


Nii, kuigi ilusa elu Peep ja Jane v6iksid siin Leh-s veel pikki p2evi veeta, vesteldes n2iteks Peebu garderoobi viimastest uuendustest (ilus sinisetikandiline s2rk, mida tuli ymber teha, et sobiks) ja sellest, kust ja millise fasongiga tellida s2rgi juurde sobilikud pyksid, on kuri grupijuht (toetatuna jyngrist) otsustanud sellele l6pu teha. Homme siis asutame end aklimatiseerumismatkale, mis viib meid yle 5200 meetrise kuru.

Meie enesetunne Peebuga pole just superluks, aga mitte ka nii halb, et kisuks palver2nnakule Varanasi poole. Oleme tekitanud kodul2hedasele apteegile tubli k2ibe, ostes liitrit kaupa k8hasiirupit, nohutilku, kraadiklaasi, mentoolsalvi ja mitmesuguseid Himaalaja herbaalseid v6ideid ja ravimeid.

Ainus, mis meid kedagi yllatuslikult tabanud pole on Globaalse Kuulsusega India Pasat6bi. (ilmselt Hallvana hoidis eemal). V2ga hoiatavalt m6jus yhe j2nki noorsandi n2gemine laatsaretis, kes peamiselt just seda t6be p6des, oli seda teinud viimasd 2 kuud ja kasutas oma olukorra detailsel kirjeldamisel s6na verine v6i veri v2hemalt 5 korda yhe lause jooksul. Lisaks oli ta kokku kogunud ka muid hirmsaid t6besid. Kusjuures kojus6idule polnud ta nende 2 kuu jooksul kordagi m6elnud! Ilmselgelt oli tegu 6nnetu isendiga, kes oli liigsel 6hinal lugenud menukit Keppi, keeksi ja lennukiga s6ita ja otsustanud kogu paketi kokkuhoiu m6ttes Indias l2bi teha. Ai-ai-ai kui vale m6te!

T2na sai soetatud ka grupi raamatukogu. Ikka vastavalt iseloomule ja temperamendile. Tarmol on muinasjutud, Peebul mingi krimka ja minul Joe Simpsoni Storms of Silence, teos, mis v2idetavalt redefineerib maskuliinsust. Noh, eks mina ju ka olen siin naiselikkuse m6istet laiendamas! Ja 8elge nyyd, et madaam Claude seal pildil kuidagi maskuliinne v2lja n2eb! Aga muidugi v6ib ka juhtuda, et reisi l6puks on mul vuntsid ja habe ette kasvanud...

M6ni s6na ka meie neljandast grupiliikmest Arvist. Arvi on tegelikult v2ga lahe tyyp. Ta on p2rit braahmanite perekonnast ja tema t2htsaim jumal on Vishnu, kuigi Shiva meeldib talle isiklikult rohkem. Tema isa on s6jav2elane ja seet6ttu on nad perega kogu aeg m88da Indiat ringi kolinud. Arvi 6pib juurat ja yks aastya on tal veel 6ppida j22nud. Ta on k2inud Nehru nimelise M2giinstituudi ronimiskursustel ja j2tkukursustel. Oskab tehnilist v2rki ja on j6udnud varem umbes 6000 meetri k6rgusele. Motivatsioonilt ei j22 ta Tarmole palju alla, vaata, et trygib ettegi. Instituudi kursustel tegid nad n2iteks 35 kilose seljakotiga 7-tunniseid matku. See fakt ja kinnitus, et ta on valmis seda uuesti tegema t6stsid Arvi Tarmo m66teskaalal tubli mitu pygalat ylespoole. Mulle meeldib see, et Arvi inglise keel on ladus, suure s6navaraga ja mis peamine ilma ylipaksu India segava soustita st aktsendita. Mul on tunne, et l6puks ometi on mul oma hindu, kelle k2est kysida k6iki asju India kohta, mis aga p2he tuleb. Arvi t2helepankud on siiani olnud terased, n2iteks: armees joovad k6ik, ka Indias!

No comments:

Post a Comment