Sunday 14 August 2011

12. august












Plaan oli saada platoolt alla ja otse Karma k88gitelki maitsva toidu juurde. Tuterdasime yle platoo igayks omas tempos. J22murd oli 6nneks endiselt ysna heas korras, vaatamata vahepealsele soojale ilmale polnud l6hesid juurde ilmunud, laskumine l2ks k8ie otsas ludinal. Kui mina esimesena alla sain ja tudisevad sammud moreeni poole seadsin hakkas sadama laia lund ja l8rtsi.
Baaslaagris v6ttis meid vastu kamp portereid. Nagu islamiusku meestele kombeks kogunesid nad ilma mingi valeh2bita tihedalt minu ymber ja j6llitasid nii intensiivselt nagu peaks mul kohe suust kuldmuna v2lja kukkuma. Kui ma ronimisv88 efektse liigutusega eemaldasin, siis nad ahhetasid ja kommenteerisid s2distades agaralt. Ilmselt arutasid, et mis trikke valge n6id veel ette v6ib v6tta.
Olukorra p22stis Karma, kelle suu oli r66must nii laiali, et vaevu mahtus kahe m2eaheliku vahele 2ra. Karma suunas mind otse oma k88gitelki s6nadega "hot soup, Miim". Miim muidugi tahtis kuuma suppi saada kyll. Kiirelt valmistas Karma ka oma ylej22nud hitid: vyrtsikad kartulid, pasta vokitud juurviljadega, praetud viinerid tomati ja sibulaga ja kapsa-porgandisalati majoneesiga. Porterid kolisid ka kiirelt k88gitelgi nurka k8ssitama ja j2lgisid iga mu suut2it nagu kari ahjualuseid. Neil on parasjagu Ramadaan. Tegelikult on ikka ysna kentsaks tunne olla kokku ligi 20 inimese t88andja ja m6elda, et meie p2rast on siia k6rgusele veetud 2 kiirkeetjat, hiiglaslik vokk, posu suuri potte ja panne ja muid k88giriistu.

P2rast kylluslikku k6hut2it asusime l8rtsis laskuma. Meie vihmakindlates tunkedes ja jopedes, porterid paremal juhul nailondressides ja ketsides, halvemal juhul lipp-lipi peal kostyymides ja kulunud kingades. Nuni org n2gi l8rtsis v2lja kui Mordor ja Tangoli kyla kui orkide pesapaik.
Siiski oli tore saada j2lle tuttavasse tuppa ajatollade valvsa pilgu alla, kelle pildid k6iki seinu kaunistasid.
P2rast m6ningast sebimist sai Karma kylast k2tte yhe kana, kes meie tarvis patta l88di. Kypsetati ka kook, mille Nima suhkruglasuuriga kaunistas. Meeleolu oli ylev ja mekutasime Vana Tallinnat. Eriti pidulikuks l2ks asi siis, kui Tarmo jagas v2lja jootraha ja Nimale veel lisaks oma vana Jetboili kinkis, mille vastu Nima m2el suurt huvi oli tundnud.

No comments:

Post a Comment