Friday 19 August 2011

18. august



Goa l6unaosas on natuke toredam kui p6hjas. Elu on ehedam ja kui p6hjas paistab prygi ja kilekottide lasu seest vaevu tykike liiva ja palme, siis siin, l6unas, on tasakaal veel m6neks hetkeks looduse kasuks. India on reostatud ja ylerahvastatud planeedi yks k6ige koledamaid n2iteid ja mida k6ik need hordid siin turismihooajal teevad on mulle kyll t2iesti arusaamatu. Ega see vigursuits siin nyyd nii hea ja odav ka ei ole!
Igatahes s6nasin vist eile vihma suhtes 2ra. Palolemi kylla saabudes olid kraanid nii valla, et taksos istudes ei n2inud yhtegi siltigi lugeda! Kuna taksojuht oli mugav ja Tarmo laisk, siis t6in oma naha ohvriks (ei ole just ka keeruline kunsttykk kui v2ljas on 28 kraadi sooja) ja astusin taevast tuleva joa alla, et kylilistemaja sobivust uurida. Sain vaevu 3 sammu tehtud ja olin keset t2navat r2ntsti selili maas, abitu kui sitikas. Siin on kohutavalt libe! Nii tsement kui igatsugu t2navakivid on kaetud samblikulaadse limaja kihiga, t2ielik liuv2li! Ohtlikum kui tipuharjal!
Igatahes oleme end nyyd rannal sisse seadnud, veedame p2evi kui r66mus vanapaar - syyes, juues ja heietades. Eile 6htul, kui rannarestoranis aperitiive nautisime keerati kraan taas lahti ja vajutati "turbo" survedushi nuppu ka. Pool tundi polnud restorani k6laritest piuksugi muusikat l2bi kosta, ainult 6uest kostev kohin. Samal ajal maabus otse ukse ees kalapaat ja umbes 20 kohalikku puhastas tund aega ladisevas vihmas v6rke, ise vihmast l2ikivad kui hylged. Mussoon. Kui meil tuleks selliseid valinguid, siis oleks lisaks Ahtri ja J6e t2navale kogu Narva maantee yle ujutatud ja Evelin peaks Audi asemel kanuuga spordikluppi s6itma!
Elame endiselt ohtlikku elu ja proovime k6ike, mida pakutakse. Peamiselt pakutakse Ilusa Elu Janele - ilmselt on mul m6nuainetemaias n2gu peas. Oleme juba 2ra proovinud kohaliku p2hkli ja palmipuskari feni ja j6udnud India veinideni. T2nase p2eva hitt on Sula veinim6isa Chenin Blanc, mida eksporditakse isegi Soome!

No comments:

Post a Comment